INNA•B's CLOTHES CARE

RECOMANDARI GENERALE

O curatare eficienta ce nu distruge tesatura necesita acordarea atentiei tale nevoilor materialului si regulilor sale de spalare. Din acest motiv, iti prezentam in continuare o serie de reguli general valabile pentru o mai buna sanatate a materialelor din care sunt confectionate articolele vestimentare, pentru ca tu sa poti avea mai bine grija de ele.

ENCICLOPEDIA MATERIALELOR TEXTILE

Inna•b Cotton Textile Tesatura De Bumbac

BUMBAC

Preferat in deosebi de persoanele cu o piele sensibila, dar si de mamele ce au nevoie sa protejeze pielea delicata a bebelusilor, in special in primul lor an de viata, bumbacul este un material cautat. Este esential sa fie cunoscute cerintele pe care acesta le are cu privire la spalare si curatare. Acestea sunt mentionate de regula pe eticheta, de exemplu, spalarea la 30 sau 40 de grade Celsius. Asadar, pentru curatarea lui se poate folosi detergent obisnuit, inalbitor sau solutii speciale pentru eliminarea petelor dificile.

Citeste mai mult

IN

Desi rezistent si cu un aspect rigid, inul este un material care se poate mototoli cu usurinta. Acesta trebuie spalat cu apa calda, detergent lichid si solutii pe baza de bicarbonat si otet alb. De exemplu, poate fi adaugata jumatate de cana de otet in cuva pentru detergent, cand folosim masina de spalat, sau doua linguri de bicarbonat de sodiu inmuiat in apa, alaturi de detergent. Folosirea inalbitorilor este, de regula, contraindicata.

Citeste Mai Mult
Inna•b Flax Textile Tesatura De In
Inna•b Wool Textile Fabric Tesatura Din Lana

LANA

Un material natural elastic care nu se cuteaza si nu retine mirosuri in tesatura, lana se curata cu apa rece, dar trebuie evitati inalbitorii. Pentru o grija deosebita in procesul de spalare, masina de spalat trebuie programata pentru spalarea dedicata lanii. In cazul in care acest program nu este disponibil modelului tau de masina de spalat, este indicat sa apelezi la o curatatorie profesionala pentru curatarea chimica.

Citeste mai mult

MATASE

Un material pretios, alcatuit dintr-o fibra fina dar si rezistenta, matasea are nevoie de o atentie speciala. Este sensibila la temperaturi ridicate si la frecarea de alte materiale si, din aceasta cauza, se recomanda spalarea acesteia doar cu apa rece. In acelasi timp, se recomanda sa se spele in intregime, chiar daca se doreste a trata doar o anumita pata, pentru ca apa va lasa urme pe suprafata materialului dupa uscare.

Citeste Mai Mult
Inna•b Silk Textile Tesatura Din Matase
Inna•b Viscose Textile Tesatura Din Vascoza

VASCOZA

Un tip de material sintetic ce se aseamana cu bumbacul, vascoza este mai sensibila la apa calda si se recomanda sa fie calcata cu un aparat de calcat vertical ce prezinta mai multa siguranta pentru toate tipurile de materiale.

Citeste mai mult

NYLON

Supranumit si lycra sau spandex, nylonul este un material sintetic, usor de intretinut si curatat, fara a fi nevoie sa respecti reguli stricte, avand o rezistenta ridicata la purtare. Cu toate acestea, fibrele de nylon sunt sensibile la caldura, asa ca este bine sa se evite calcarea hainelor alcatuite din acest material la temperaturi ridicate sau utilizand functia de calcare cu abur.

Citeste Mai Mult
Inna•b Nylon Textile Tesatura Din Naylon
Inna•b Polyester Textile Tesatura Din Poliester

POLIESTER

Un material durabil, alcatuit din fibre sintetice, poliesterul se intretine usor si poate fi curatat cu inalbitori si solutii de scos petele, insa necesita ca aceste solutii sa fie diluate inainte de folosirea lor in procesul de curatare.

Citeste mai mult

PIELE INTOARSA

Pielea intoarsa este folosita cel mai adesea in confectionarea gecilor. Petele superficiale se pot indeparta cu solutii speciale pentru acest material, solutii pe baza de otet, cu guma de sters sau cu o perie fina.

Citeste Mai Mult
Inna•b Suede Textile Piele Intoarsa
Inna•b Satin Textile Tesatura Din Satin

SATIN

O tesatura fina, moale, dar sensibila la temperaturi ridicate, satinul necesita spalarea cu apa rece. De asemenea, in momentul spalarii nu trebuie sa se foloseasca o cantitate mare de detergent, avand grija sa nu distrugem textura acestuia.

Citeste mai mult

CATIFEA

Un material natural pretentios, cu o textura fina si neteda, catifeaua se intretine destul de greu. Catifeaua naturala se spala cu apa rece, manual si nu trebuie folositi inalbitori. In schimb, catifeaua sintetica este mai usor de curatat, putand fi introdusa si in masina de spalat.

Citeste Mai Mult
Inna•b Velvet Textile Tesatura Din Catifea

ETICHETELE TEXTILE

Ne Bucuram ca ai parcurs sectiunea educativa

Fiecare achizitie INNA•B iti ofera o doza de bucurie si fiecare purtare a hainelor te face fericita, frumoasa, unica. Ingrijirea hainelor, in mod corect, le prelungeste viata, astfel ca tu sa te bucuri de ele pentru cat mai mult timp posibil. Iti multumim ca alegi articolele vestimentare semnateINNA•B.